ΗΛΙΑΚΟΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ PLEION EGO 110 ΛΕΥΚΟ

pl-110-WH

Νεο

ηλιακος θερμοσίφωνας χαμηλου προφίλ

Περισσότερες λεπτομέρειες

1 000,00 €

Ηλιακός χαμηλού προφίλ και χαμηλού ύψους PLEION EGO.

 Ο ηλιακός χαμηλού ύψους με κρυφό compact δοχείο ζεστού νερού χρήσης εξαιρετικής αντοχής, κατασκευασμένο από ειδικό κράμα ανοξείδωτου DUPLEX δοκιμασμένο να αντέχει ακόμα και σε νερό 16 φορές πιο διαβρωτικό από το χειρότερο πόσιμο νερό!

Ο compact ηλιακός pleionegoείναι διαθέσιμος σε 5 μοντέλα, όλα χαμηλού προφίλ που τα κάνουν αόρατα,  χωρητικότητας 110, 150,180, 220 και 260 lt και είναι συνήθως ετοιμοπαράδοτα σε λευκό χρώμα.

Φέρει δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτρικής αντίστασης  2kW ή 3,5kW στην δεύτερη από την έξοδο του σωλήνα ώστε να μπορεί να παράγει και να αποθηκεύει 35lt ζεστού νερού και δυνατότητα τοποέτησης όπου χρειάζεται , αντιπαγωτική αντίσταση 300W στην πρώτη σωλήνα της εισόδου που ενεργοποιείται αυτόματα για να τον προστατεύει από τον παγετό.

Κατόπιν ζήτησης, ο χαμηλού προφίλ ηλιακός παράγεται και σε κεραμιδί χρώμα ώστε να παραμένει "αόρατος" και στις κεραμοσκεπές και κατόπιν δικής σας απαίτησης και σε ασημένιο για να εναρμονίζεται σε σύγχρονες αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

  1.  Ο Ηλιακός χαμηλού ύψους PLEION φέρει εξωτερική προστατευτική κατασκευή από PVC και είναι ειδικά επεξεργασμένο ώστε να είναι ανθεκτικό στην UV ακτινοβολία
  2. Εχει διάφανη επιφάνεια από πολυκαρβονικό υλικό POLICARB® διπλού τοιχώματος με διάκενο 10mm και είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και διατηρεί την φωτοδιαπερατότητα του. Σε σχέση με τα συμβατικά τζάμια των κλασσικών ηλιακών συλλεκτών, αυτό είναι 80% πιο ελαφρύ και εξαιρετικά πιο ανθεκτικό σε ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλάζι και ψύχος) κάνοντας τον compact ηλιακό άθραυστο.
  3. Το επάνω μέρος έχει δυνατότητα αφαίρεσης χωρίς την χρήση εργαλείου παρά μόνο μέσω ειδικών συνδέσμων, επίσης από PVC.
  4. Η θερμική μόνωση του χαμηλού προφίλ ηλιακού είναι αφρός πολυουρεθάνης 30mm καλυμμένος με φύλλο αλουμινίου ενώ περιμετρικά φέρει 4 φύλλα φαϊμπεργκλας πάχους 25mm
  5. Η αποθήκευση του νερού γίνεται στην συστοιχία ανοξείδωτων δοχείων εξαιρετικά υψηλής αντοχής τόσο στην πίεση όσο και σε διαβρωτικά νερά.
  6. Τα δοχεία ενώνονται στα άκρα τους με ειδικά κατασκευασμένους συνδέσμους από θερμοπλαστικό υλικό και φαϊμπεργκλας το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο να αφαιρεθεί με τα χέρια και χωρίς την χρήση ειδικού εργαλείου και πρέσσα υψηλής εφέλκυσης. Απο το κέντρο τους τα διατρέχει και τα ενώνει χάλκινη σωλήνα που επιτρέπει την απρόσκοπτη ροή του νερού και την διάχυση της θερμοκρασίας. Τα καπάκια είναι πατενταρισμένα απο την PLEION που είναι ο καλύτερος κατασκευαστής ηλιακού χαμηλού ύψους στον κόσμο!
  7. Τα στηρίγματα του επιτρέπουν να τοποθετηθεί σε μια απο τις πολλές διαθέσιμες κλίσεις 45º (συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία) ή των έξτρα 10º, 15º, 30º & 60º. Οι βάσεις των 10º κάνουν τον ηλιακό αυτό πραγματικά αόρατο!   

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μέσο μεταφοράς θερμότητας: Κανένα, θερμαίνεται απευθείας το δοχείο νερού χρήσης
Μέγιστη πίεση μειωτή πίεσης : 3,0 bar
Μέγιστη πίεση λειτουργίας : 4,0 bar
Πίεση βαλβίδας ασφαλείας : 4,5 bar
Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας : 90°C
Πάχος / τύπος θερμικής μόνωσης (mm): 30/PUR (πλάτη), 25/πολυεστέρας (πλευρικά)
Υδραυλικές συνδέσεις για ζεστό και κρύο νερό : 2 x ¾" A

Εγκατάσταση : Ταράτσες και κεραμοσκεπές , sloped roof

Κλίση σε σχέση με τον ορίζοντα : 45° με την βάση ταράτσας, Ελάχιστη 15°, Μέγιστη 60°

Εξωτερικές διαστάσεις (Μ x Π x Υ)  : 2,136 x 711 x 220 mm
Συνολική επιφάνεια                          : 1,52 m2
Χωρητικότητα νερού                        : 105 litres
Κάλυψη σε ΖΝΧ                                : 4 - 5 άτομα
Καθαρό βάρος (χωρίς βάση & νερό) : 36 kg


Σημείωση:
 Το νερό δεν πρέπει να περιέχει περισσότερα από 500 ppm χλωρίδια στην περιοχή εγκατάστασης.
Έχει παρατηρηθεί ότι ιδιαίτερα το καλοκαίρι σε τουριστικές περιοχές  κοντά στην θάλασσα (όπως κάποια νησιά του Αιγαίου) η ποιότητα του νερού αλλάζει προς το χειρότερο με την προσθήκη υφάλμυρου νερού από γεωτρήσεις που αυξάνει σημαντικά τα χλωρίδια και τον κίνδυνο διάβρωσης.
Για αυτές τις περιοχές παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων για το αν μπορεί να γίνει εγκατάσταση και με ποιους όρου

30 παρόμοια προϊόντα